Autotalent
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   BMW M3 and BMW M4 Forum > BMW F80 M3 / F82 M4 Technical Topics > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-13-2019, 07:28 AM   #23
Spiff7
Second Lieutenant
Spiff7's Avatar
68
Rep
225
Posts

Drives: 2018 BMW F80 M3 ZCP
Join Date: Nov 2010
Location: NY

iTrader: (1)

Yes please share details. Would love it if this issue could be corrected.
__________________
2017 F30 340i x-drive PPSK
2014 F30 335i x-drive M-Package (retired)
2011 E92 335i x-drive M-Package (retired)
2008 E92 328xi (retired)
2001 E46 325xi (retired)
Appreciate 0
      12-13-2019, 11:18 AM   #24
Cars are the new horse
First Lieutenant
United_States
78
Rep
380
Posts

Drives: 2019 M4
Join Date: May 2009
Location: USA

iTrader: (0)

I've asked for details on the bulletin and will get back to you ASAP. That said, my issue was slightly different. I'd have CarPlay up when shutting down and when I started the car, it wouldn't save that setting and would instead start with the main media menu. It would *play* CarPlay, it just didn't show up on the screen.

I commented on this thread because my guess is that it's the same issue (i.e., failure to retain last used media setting screen when restarting). I'll let you know what I find out.
Appreciate 0
      12-14-2019, 12:11 PM   #25
Cars are the new horse
First Lieutenant
United_States
78
Rep
380
Posts

Drives: 2019 M4
Join Date: May 2009
Location: USA

iTrader: (0)

So apparently I misunderstood, it wasn’t a bulletin. They said that the fix was “in the ISTA instructions found in the BMW test plan for the condition due to a fault code set for the headunit.” So apparently my iDrive had a fault code reported and they followed the instructions for the issue. They also updated me to the newest istep, which is probably what fixed it.
Appreciate 0
      12-17-2019, 05:15 PM   #26
Cars are the new horse
First Lieutenant
United_States
78
Rep
380
Posts

Drives: 2019 M4
Join Date: May 2009
Location: USA

iTrader: (0)

Sadly, this appears to not be totally fixed, rather it just seems less frequent. Oh well.
Appreciate 0
      12-17-2019, 08:07 PM   #27
Capt Awesome
Private First Class
20
Rep
108
Posts

Drives: e90 335i Msport
Join Date: Oct 2011
Location: Chicago, IL

iTrader: (1)

Sad times. Thanks for the updates.
Appreciate 0
      12-18-2019, 12:08 PM   #28
nickl630
Lieutenant
nickl630's Avatar
United_States
175
Rep
431
Posts

Drives: 18 M3CS, 09 GTR
Join Date: Jan 2015
Location: Tampa, FL

iTrader: (1)

Send a message via AIM to nickl630
Quote:
Originally Posted by Cars are the new horse View Post
Sadly, this appears to not be totally fixed, rather it just seems less frequent. Oh well.
I had my istep updated a month or so ago for an unrelated issue and It does indeed seem to be less frequent than it was before.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:28 PM.




f80post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST