European Auto Source (EAS)
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   BMW M3 and BMW M4 Forum > BMW F80 M3 / F82 M4 Forum > Regional Forums > UK

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-10-2021, 12:34 PM   #1
DawnB
New Member
United Kingdom
9
Rep
9
Posts

Drives: M4 Comp Convertible
Join Date: Jan 2021
Location: Gloucestershire

iTrader: (0)

Heads Up Display

Hi there

I'm just learning where everything is on my Comp but noticed that the Heads Up Display isn't - well, displaying.

I've gone into the menus and found the setting for it but the box on the screen wont tick. It gives me all the options for what can be seen when activated but just wont work.

I've checked the original spec sheet from the previous owner and it definitely came with Heads Up (is this standard for M4 comps?).

Does anyone have any idea what I can do to get it working?

Thank you
Appreciate 0
      01-10-2021, 01:42 PM   #2
t5pilot
Lieutenant Colonel
t5pilot's Avatar
United Kingdom
775
Rep
1,752
Posts

Drives: M4 CP
Join Date: Oct 2015
Location: Yorkshire - UK

iTrader: (1)

It's not standard, no. But was obviously a fitted option.
Presumably it was working before you accepted the car?
Can you go into the settings & check the brightness isn't set to minimum?
When you get in the car & put the ignition on, can you see the actual screen "moving" (in front of the speedo binnacle)?
__________________
/// BM3 + M-Power ///
Appreciate 0
      01-10-2021, 02:02 PM   #3
DawnB
New Member
United Kingdom
9
Rep
9
Posts

Drives: M4 Comp Convertible
Join Date: Jan 2021
Location: Gloucestershire

iTrader: (0)

I'll have a look tomorrow as it's tucked up in the garage but thanks for coming back to me. Sadly, between checking its history, wheel condition and all the other bits, HUD was at the bottom of my list. I only realised it was on the car when I checked the order spec sheet which specifies S610 Heads Up Display.

I've played with the brightness and other bits but can't see a way of getting it to show up. Looks like I missed this when I collected it as the process was quite different in Covid times.

Bit flummoxed to be honest as to why I can't get the box for HUD to tick. Might be a trip to the dealer sadly - unless anyone is aware of an Indy in the Gloucestershire area who might be able to look at it?

Thanks
Appreciate 0
      01-10-2021, 04:16 PM   #4
BGxNYC
New Member
29
Rep
27
Posts

Drives: 2018 M3 ZCP
Join Date: Dec 2019
Location: NYC

iTrader: (0)

You may have your seat height setting too low. My wife was complaining about the same thing (shes 5'2) and when I raised her seat up higher she then was able to see.
Appreciate 0
      01-10-2021, 04:34 PM   #5
SteveChester
Brigadier General
SteveChester's Avatar
United Kingdom
1411
Rep
3,579
Posts

Drives: F82 M4
Join Date: Oct 2009
Location: Chester

iTrader: (0)

Garage List
2014 BMW F82 M4  [0.00]
Do you have access to any OBD code readers? Might be worth seeing if it is showing any error codes.
__________________
Steve Roberts
F82 M4
Appreciate 0
      01-10-2021, 04:55 PM   #6
DawnB
New Member
United Kingdom
9
Rep
9
Posts

Drives: M4 Comp Convertible
Join Date: Jan 2021
Location: Gloucestershire

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BGxNYC View Post
You may have your seat height setting too low. My wife was complaining about the same thing (shes 5'2) and when I raised her seat up higher she then was able to see.
Ha. I’m 5ft 2ins too. Worth a shot. Thanks
Appreciate 0
      01-11-2021, 06:05 AM   #7
t5pilot
Lieutenant Colonel
t5pilot's Avatar
United Kingdom
775
Rep
1,752
Posts

Drives: M4 CP
Join Date: Oct 2015
Location: Yorkshire - UK

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by DawnB View Post
Ha. I’m 5ft 2ins too. Worth a shot. Thanks
And if that is the issue, you can set the height of the HUD, within its limits obviously. But, I suspect that's not it if the tick box isn't active. Strange one. It could be a blown fuse of course.
On the attached diagram link, I believe the HUD symbol is the 4th one down in the left column, which has many fuses linked to it, any of which may prevent its operation...

https://c2.staticflickr.com/8/7713/2...26c835c7_b.jpg

Something for the dealer to explore probably?
__________________
/// BM3 + M-Power ///
Appreciate 0
      01-12-2021, 06:41 AM   #8
f80fan
New Member
United Kingdom
3
Rep
20
Posts

Drives: F80
Join Date: May 2017
Location: UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by DawnB View Post
Might be a trip to the dealer sadly - unless anyone is aware of an Indy in the Gloucestershire area who might be able to look at it?
Litchfields can't be too far away from you...

https://www.litchfieldmotors.com/
Appreciate 0
      01-12-2021, 07:20 AM   #9
t5pilot
Lieutenant Colonel
t5pilot's Avatar
United Kingdom
775
Rep
1,752
Posts

Drives: M4 CP
Join Date: Oct 2015
Location: Yorkshire - UK

iTrader: (1)

DawnB if this car has a full BMWSH, then take it to a dealer. They should sort this for you, even if out of warranty. But ask first, obviously. If it's looking negative, just mention consumer rights & parts being fit for purpose. They may suddenly have a change of heart...
__________________
/// BM3 + M-Power ///
Appreciate 0
      01-12-2021, 09:10 AM   #10
DawnB
New Member
United Kingdom
9
Rep
9
Posts

Drives: M4 Comp Convertible
Join Date: Jan 2021
Location: Gloucestershire

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by t5pilot View Post
DawnB if this car has a full BMWSH, then take it to a dealer. They should sort this for you, even if out of warranty. But ask first, obviously. If it's looking negative, just mention consumer rights & parts being fit for purpose. They may suddenly have a change of heart...
It seems to be an ex BMW staff car and as such has full BMWSH so Iíll give them a buzz and see if anyoneís home.

Box will not tick sadly so my fight against gravity isnít the issue at the moment.
Appreciate 0
      01-13-2021, 08:11 AM   #11
caymangt4
Second Lieutenant
80
Rep
224
Posts

Drives: Cayman GT4 Clubsport
Join Date: Aug 2017
Location: UK

iTrader: (0)

judging by your pic in the other tread it does look like it has it. check to see if you have the button for it under the headlight switch as it might be turned off there. Unless its in a different place in convertibles...
Appreciate 0
      01-15-2021, 04:00 PM   #12
DawnB
New Member
United Kingdom
9
Rep
9
Posts

Drives: M4 Comp Convertible
Join Date: Jan 2021
Location: Gloucestershire

iTrader: (0)

Thanks all for your suggestions. Looks like Iíll definitely have to visit the garage for a diagnostic.

I can see it on the main menu but canít tick it. Itís so showing up won M Drive 1 and 2 with both the M view and standard view but still nothing showing up on the windscreen.

Iím sure it will be sorted soon but wanted to thank you all for your help.
Attached Images
     
Appreciate 1
2JPW32.50

Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:17 PM.




f80post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST