proTUNING Freaks
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   BMW M3 and BMW M4 Forum > BMW F80 M3 / F82 M4 Technical Topics > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-20-2023, 04:01 PM   #1
behindthen0thing
Captain
behindthen0thing's Avatar
828
Rep
931
Posts

Drives: M4
Join Date: Jul 2018
Location: Germany

iTrader: (0)

2015 ID4 does not boot up after extended storage period

Hello,
I shipped my car from DE to Korea which took about 5 months.

Got the car today,
everything seems to work but the Idrive does not boot up.
The screen is completely black.
I can put CD;s in and out of the cd player but it will not play,

I have tried charging the battery to the car, running the car for an hour.
Disconnecting the battery for 10-15 minutes and reconnecting.
Doing the volume button reset.

It seems like the unit is completely off .

There is no bluetooth signal to connect to,
no backup camera.
The parking sensors make noise, but the radio doesn't work.
The hud works, the gage cluster seems to work with no missing information. (mentions tires are low on pressure)

I'm not sure what fuses to check exactly, or if anybody has a shoot from the hip solution?

Not allot of BMW support here in korea so I'm kinda on my own at the moment.

anybody seen anything similar?

Screen does not say "no signal"
Its completely off.
Appreciate 0
      01-27-2023, 05:01 PM   #2
MJBO
Captain
MJBO's Avatar
Australia
669
Rep
868
Posts

Drives: 2014 M4 F82 DCT
Join Date: May 2012
Location: Australia

iTrader: (0)

Garage List
I would think a fuse or perhaps the car is in transport mode.
Appreciate 0
      01-29-2023, 03:19 PM   #3
behindthen0thing
Captain
behindthen0thing's Avatar
828
Rep
931
Posts

Drives: M4
Join Date: Jul 2018
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by MJBO View Post
I would think a fuse or perhaps the car is in transport mode.
checked all the fuses.

I've never heard of transport mode.

I'll try to look this up, but i'm able to drive the car and everything works right except the idrive.
No radio, no screen, no bluetooth,

just a black screen.
Appreciate 0
      01-29-2023, 04:43 PM   #4
kubax86
BimmerPost Supporting Vendor
kubax86's Avatar
No_Country
1425
Rep
2,688
Posts


Drives: M2
Join Date: Jul 2017
Location: World

iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by behindthen0thing View Post
checked all the fuses.

I've never heard of transport mode.

I'll try to look this up, but i'm able to drive the car and everything works right except the idrive.
No radio, no screen, no bluetooth,

just a black screen.
If you have ENET cable I can take a look
Appreciate 1
      01-30-2023, 01:33 AM   #5
MJBO
Captain
MJBO's Avatar
Australia
669
Rep
868
Posts

Drives: 2014 M4 F82 DCT
Join Date: May 2012
Location: Australia

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by behindthen0thing View Post
checked all the fuses.

I've never heard of transport mode.

I'll try to look this up, but i'm able to drive the car and everything works right except the idrive.
No radio, no screen, no bluetooth,

just a black screen.
Transport mode allows the car to be driven, but disables systems like infotainment to prevent battery drain during extended periods of inactivity.

I donít know the process for it on an F8x though. For some cars itís literally a switch under the dash.
Appreciate 0
      02-01-2023, 12:47 AM   #6
behindthen0thing
Captain
behindthen0thing's Avatar
828
Rep
931
Posts

Drives: M4
Join Date: Jul 2018
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by MJBO View Post
Transport mode allows the car to be driven, but disables systems like infotainment to prevent battery drain during extended periods of inactivity.

I donít know the process for it on an F8x though. For some cars itís literally a switch under the dash.
yeah so you guys are right.
I had a mechanic unlock the computer with a scan tool he said shipping mode was on.

But the thing is the moment i started the engine it went back into shipping mode.

He said the only thing he could do was disconnect the GPS antenna to prevent it to going into shipping mode,
He also mentioned its a sort of a theft deterrent.
Anyway, I will download some region change software and have him activate the vehicle then while its active i'll try to change the region.
Appreciate 0
      02-01-2023, 12:59 AM   #7
behindthen0thing
Captain
behindthen0thing's Avatar
828
Rep
931
Posts

Drives: M4
Join Date: Jul 2018
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kubax86 View Post
If you have ENET cable I can take a look
I ordered the region change software.

I'll have the guy remove the shipping mode then attempt the update as soon as you send me the files.
Appreciate 0
      02-04-2023, 02:19 PM   #8
MJBO
Captain
MJBO's Avatar
Australia
669
Rep
868
Posts

Drives: 2014 M4 F82 DCT
Join Date: May 2012
Location: Australia

iTrader: (0)

Garage List
Oh wild, so the car did it automatically because of the change in GPS coordinates, interesting!

At least you know whatís going on and have a plan to sort it
Appreciate 1
      02-08-2023, 11:35 AM   #9
behindthen0thing
Captain
behindthen0thing's Avatar
828
Rep
931
Posts

Drives: M4
Join Date: Jul 2018
Location: Germany

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by MJBO View Post
Oh wild, so the car did it automatically because of the change in GPS coordinates, interesting!

At least you know whatís going on and have a plan to sort it
yeah i had it unlocked and it works for a couple of minutes then goes back into transport mode.
Basically, no idrive anything.

Everything else works except the idrive.
I'm going to take it to BMW in a couple weeks.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:16 PM.




f80post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST