BPM
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   BMW M3 and BMW M4 Forum > BMW F80 M3 / F82 M4 Technical Topics > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-25-2019, 05:33 PM   #1
blockdoc
First Lieutenant
United_States
193
Rep
359
Posts

Drives: 2015 M4
Join Date: Jul 2018
Location: Santa Barbara, CA

iTrader: (0)

Driver window only goes down

Hiya folks!
Work in progress buyt figured Id see if anyone has any suggestions

2015 M4
Car working perfectly until several days ago. Noticed that the drivers side window would not go "up". Goes down, but then nothing happens when closing

Hooked up ISTA

Unable to initialize window. Hall sensors normal. EBUS commands from drivers side switch show appropriate commands when the window switch is thrown either way.

Took off door panel. Regulator is fine. Flat motor runs fine in ONE direction, nothing happens in other. Assumed motor was the problem, replaced, same issue. Runs in "down direction" only.

ISTA says that "relay functioning, but no power to motor". Unable to activate closing using ISTA. I just ordered a new switch, but don't really think this is gonna fix issue.

Does this sound like a problem with FEM? No other codes seen at FEM

Any thoughts appreciated


Thanks in advance

Brian

Last edited by blockdoc; 09-25-2019 at 05:45 PM..
Appreciate 0
      10-02-2019, 12:37 AM   #2
blockdoc
First Lieutenant
United_States
193
Rep
359
Posts

Drives: 2015 M4
Join Date: Jul 2018
Location: Santa Barbara, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by blockdoc View Post
Hiya folks!
Work in progress buyt figured Id see if anyone has any suggestions

2015 M4
Car working perfectly until several days ago. Noticed that the drivers side window would not go "up". Goes down, but then nothing happens when closing

Hooked up ISTA

Unable to initialize window. Hall sensors normal. EBUS commands from drivers side switch show appropriate commands when the window switch is thrown either way.

Took off door panel. Regulator is fine. Flat motor runs fine in ONE direction, nothing happens in other. Assumed motor was the problem, replaced, same issue. Runs in "down direction" only.

ISTA says that "relay functioning, but no power to motor". Unable to activate closing using ISTA. I just ordered a new switch, but don't really think this is gonna fix issue.

Does this sound like a problem with FEM? No other codes seen at FEM

Any thoughts appreciated


Thanks in advance

Brian
Update.
Pulled out the FEM and saw obvious corrosion. I suspect there was a shorted relay. Sourced a salvage FEM and am having it cloned by Bimmerscan. Will update.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:45 PM.




f80post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST