Fi Exhaust
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   BMW M3 and BMW M4 Forum > BMW F80 M3 / F82 M4 Technical Topics > Mechanical Maintenance: Break-in | Oil & Fluids | Servicing | TSB | Recalls

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-22-2021, 06:05 AM   #45
mattyc
Registered
2
Rep
4
Posts

Drives: F80 M3
Join Date: Nov 2021
Location: Belfast

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by VChenz View Post
just an update, dealer saw the codes, unplugged the valvetronic motor, cleaned out the plug and reset the codes. kept the car overnight and the codes didnt come back after being driven 70km and a couple cold starts. So far so good, even with a few WOT pulls.

i had the valve cover gasket replaced a couple weeks ago so i am not sure if they maybe knocked it loose then but i did get saddled with the diagnostic bill as no parts were replaced
I'm getting the 'valvetronic ticking' from time to time and interested in this post.

'unplugged the valvetronic motor, cleaned out the plug and reset the codes' - any idea where this plug lives? Would like to try this before going down th ereplacement route.
Appreciate 0
      11-22-2021, 06:07 AM   #46
mattyc
Registered
2
Rep
4
Posts

Drives: F80 M3
Join Date: Nov 2021
Location: Belfast

iTrader: (0)

Worth noting I am out of warranty as well so want to cover all bases before replacing parts.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:46 PM.




f80post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST