European Auto Source (EAS)
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   BMW M3 and BMW M4 Forum > BMW F80 M3 / F82 M4 Technical Topics > Mechanical Maintenance: Break-in | Oil & Fluids | Servicing | TSB | Recalls

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-21-2019, 12:14 AM   #1
Antic5
German Spitz
Antic5's Avatar
United_States
8
Rep
11
Posts

Drives: F80 M3
Join Date: Aug 2012
Location: San Ramon

iTrader: (0)

Chassis Vibration 60-80mph Rectified

Hey guys and gals! Just posting this due to the fact that it took two months to figure out, puma case, all kinds of parts and a regional technician. I hate seeing posts where someone has an issue and we never see what the fix was.

Long story short I had a reasonably bad vibration under acceleration after 60mph under any gear. I brought the car into the dealer and they started to check things...

New tires, balancing and alignment the first round. This did nothing to change things.

Next came the drive shaft which was replaced with no change.

After that we changed a cracked right rear control arm bushing and rear diff bushings with no difference.

Finally what fixed the problem was replacing both rear axle shafts. My baby is back and no longer do I have any vibrations at all.

Hopefully this helps someone else with a similar issue. It can be a bear trying to track this stuff down and so frustrating.

The service work list is extensive, I am happy to share it with anyone that is experiencing a similar problem.

Happy driving everyone!
__________________
2016 M3 All Options
Appreciate 5
      06-22-2019, 01:22 AM   #2
AlphaPro_F80
Private
23
Rep
72
Posts

Drives: E55 AMG
Join Date: Apr 2019
Location: San Diego

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Antic5 View Post
Hey guys and gals! Just posting this due to the fact that it took two months to figure out, puma case, all kinds of parts and a regional technician. I hate seeing posts where someone has an issue and we never see what the fix was.

Long story short I had a reasonably bad vibration under acceleration after 60mph under any gear. I brought the car into the dealer and they started to check things...

New tires, balancing and alignment the first round. This did nothing to change things.

Next came the drive shaft which was replaced with no change.

After that we changed a cracked right rear control arm bushing and rear diff bushings with no difference.

Finally what fixed the problem was replacing both rear axle shafts. My baby is back and no longer do I have any vibrations at all.

Hopefully this helps someone else with a similar issue. It can be a bear trying to track this stuff down and so frustrating.

The service work list is extensive, I am happy to share it with anyone that is experiencing a similar problem.

Happy driving everyone!
Thanks for sharing
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 11:44 AM.




f80post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST