Autotalent
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   BMW M3 and BMW M4 Forum > BMW F80 M3 / F82 M4 Technical Topics > Mechanical Maintenance: Break-in | Oil & Fluids | Servicing | TSB | Recalls

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-31-2018, 10:46 AM   #1
Negtvions
First Lieutenant
Negtvions's Avatar
155
Rep
315
Posts

Drives: 2018 M4 ZCP
Join Date: Jul 2016
Location: San Diego

iTrader: (0)

"Fuel Supply" Message??

I got a weird message on my I-Drive twice about 10 days ago.
Something like "Fuel Supply warning"

Wish I would have screened shot it to be more accurate wit the description.

The warning has not come on in the past 10 days or so.

Anyone know what this is?

I'm brining her in for oil change next week and will have dealer look at it.

2018 ZCP M4
Appreciate 0
      01-14-2019, 03:52 PM   #2
JTK24
Private First Class
76
Rep
179
Posts

Drives: F80
Join Date: Jun 2017
Location: CA

iTrader: (1)

i got the same message two days ago. It said:

Fuel Supply
Full drive performance not available.
Drive moderately. Consult service center.


Did you ever find out what it was? Mine hasnt come back again. I was not able to find any info really on the forums, but I did find some talk about errors similar sounding to it that seemed to just be a benign software issue.
Appreciate 0
      01-15-2019, 12:34 PM   #3
Negtvions
First Lieutenant
Negtvions's Avatar
155
Rep
315
Posts

Drives: 2018 M4 ZCP
Join Date: Jul 2016
Location: San Diego

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by JTK24 View Post
i got the same message two days ago. It said:

Fuel Supply
Full drive performance not available.
Drive moderately. Consult service center.


Did you ever find out what it was? Mine hasnt come back again. I was not able to find any info really on the forums, but I did find some talk about errors similar sounding to it that seemed to just be a benign software issue.
Mine turned out just to be a software glitch. Brought the car in for its normal oil change service and they updated the system. Haven't seen that message since.

However, now my car always goes to the rear view camera instead of the top down view when in reverse. Pain in the ass, as I preferred the other view when backing up, etc...

Anyone figured out how to re-code this yet?
Appreciate 0
      01-15-2019, 12:50 PM   #4
Temper Tantrum
Enlisted Member
United Kingdom
10
Rep
45
Posts

Drives: BMW 320D M Sport Coupe
Join Date: Sep 2016
Location: Scotland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Negtvions View Post
Anyone figured out how to re-code this yet?
Unless I'm missing something here.. When you put it into reverse, just change the view you want on the iDrive screen and it stays like that until you change it? Or does it keep reverting to rear camera?
Appreciate 0
      01-15-2019, 02:15 PM   #5
Negtvions
First Lieutenant
Negtvions's Avatar
155
Rep
315
Posts

Drives: 2018 M4 ZCP
Join Date: Jul 2016
Location: San Diego

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Temper Tantrum View Post
Unless I'm missing something here.. When you put it into reverse, just change the view you want on the iDrive screen and it stays like that until you change it? Or does it keep reverting to rear camera?
It used to do exactly like you mention. But a trip to the service department and some software "updates" have led to the camera defaulting to "rear view" every time. Requiring a recurrent manual shift to top down view.

Classic case of "if it ain't broke, don't fix it..."
Appreciate 1
minn195405.50

      02-24-2019, 11:55 PM   #6
Deteria
Private First Class
Deteria's Avatar
56
Rep
180
Posts

Drives: 2015 M4
Join Date: Mar 2017
Location: Dallas

iTrader: (0)

I got the exact same error yesterday when starting the car. Just hit 20k miles and this is what I get.

Noticed my idle rpm blip / hiccup a lil bit after sitting in the parking lot with that error, so I shut off car and restarted. Error persisted, but right after I drove like 50-100ft, the error went away and all system OK.

I'll prolly bring it in to dealer to get it checked out.
Appreciate 0
      02-26-2019, 10:39 AM   #7
SD ///M4
///Multiple
SD ///M4's Avatar
United_States
1795
Rep
3,257
Posts

Drives: M4 Coupe | M3 | Z4M Roadster
Join Date: Jan 2011
Location: San Diego, CA

iTrader: (1)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Negtvions View Post
However, now my car always goes to the rear view camera instead of the top down view when in reverse. Pain in the ass, as I preferred the other view when backing up, etc...

Anyone figured out how to re-code this yet?
This is known behaviour for MY 2018 due to the Federal mandatory backup camera requirement. When the car is put into reverse it must switch to the backup camera. If yours behaved like MYs 2015-2017 that would be an exception.

My wife has a 2018 M3 ZCP (June 2018 build) and hers has also always behaved as you described, going into the backup camera view anytime it is shifted into R. To switch to overhead view again you have to turn off the backup camera by unchecking the backup camera box on the touchscreen. My wife has adapted to this requirement pretty quickly. My 2016 M4 will stay in overhead view even when reversing, but that's because it was made before the mandatory backup camera requirement.

AFAIK, no one has figured a coding fix at this point.
__________________
His: 2016 M4 Coupe | Sakhir Orange | Black Full Merino Leather | CF Trim | M-DCT | More | ED 5/13/16
Hers: 2018 M3 Sedan | San Marino Blue | Black Full Merino Leather | CF Trim | M-DCT | ZCP | ED 7/18/18
Ours: 2006 Z4 Roadster | Interlagos Blue | Black Extended Nappa Leather | Carbon Leather Trim | Purchased 7/19/12

Appreciate 1
Negtvions154.50

      06-30-2019, 10:10 PM   #8
mindcontrollerone
First Lieutenant
mindcontrollerone's Avatar
United_States
575
Rep
309
Posts

Drives: 2015 M4 / 2015 X5
Join Date: Oct 2012
Location: Los Angeles CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Deteria View Post
I got the exact same error yesterday when starting the car. Just hit 20k miles and this is what I get.

Noticed my idle rpm blip / hiccup a lil bit after sitting in the parking lot with that error, so I shut off car and restarted. Error persisted, but right after I drove like 50-100ft, the error went away and all system OK.

I'll prolly bring it in to dealer to get it checked out.
Quote:
Originally Posted by Deteria View Post
I got the exact same error yesterday when starting the car. Just hit 20k miles and this is what I get.

Noticed my idle rpm blip / hiccup a lil bit after sitting in the parking lot with that error, so I shut off car and restarted. Error persisted, but right after I drove like 50-100ft, the error went away and all system OK.

I'll prolly bring it in to dealer to get it checked out.
Hello, what was the outcome? I got the following error today.
Attached Images
 
Appreciate 0
      07-17-2019, 11:41 AM   #9
Deteria
Private First Class
Deteria's Avatar
56
Rep
180
Posts

Drives: 2015 M4
Join Date: Mar 2017
Location: Dallas

iTrader: (0)

Dealer checked mine, said no issues, just keep driving and monitoring and let them know if it shows up again. Most likely a glitch. I haven't seen it pop up in a while.
__________________
2015 Black Sapphire F82 M4: BPM Stage 1 Tune / GTS DCT TCU DIFF Flash / Agency Power Catback
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:38 PM.




f80post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST