ARMA SPEED
BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   BMW M3 and BMW M4 Forum > BMW F80 M3 / F82 M4 Technical Topics > Navigation, iDrive, Audio, Video, Bluetooth, Phone, Cameras, Electronics

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-25-2016, 08:15 PM   #1
JDubbya
Registered
Netherlands
2
Rep
3
Posts

Drives: M4... soon...
Join Date: Mar 2014
Location: United States

iTrader: (0)

Unhappy iDrive won't turn on (2015 f82)

Hello all,

I recently had my car (2015 f82) in storage for about 8 months due to an overseas move. When I got my car back, everything seems to be fine except the entire iDrive system won't turn on. Everything else seems to work fine, there are no errors on the dash, and yes, I know the power button is the volume button.

Does anyone have any bright ideas that might help? I'm about to go check some fuses to see if something blew, but beyond that I don't know where to begin troubleshooting. I'm really hoping I'm missing some easy reboot sequence or something that I couldn't find in my searching.

I should still be under warranty, but I'm in Korea with an insane work schedule, so if there's anything I could attempt to do myself I'd like to go that route first.


Thank you in advance for your help.
Appreciate 0
      03-25-2016, 09:08 PM   #2
chimp
Private First Class
chimp's Avatar
122
Rep
185
Posts

Drives: 2015 M4|2021 X4MC|2022 X4MC
Join Date: Apr 2015
Location: United States

iTrader: (0)

My 2015 M4 was in storage for 3 months. When I first started the car, the iDrive display came on but quickly turned off and displayed "No Signal." After about 5 minutes, it rebooted and has worked fine since then. So, not exactly your issue but I have seen it happen personally.
Appreciate 0
      03-26-2016, 08:04 AM   #3
aboulfad
Brigadier General
aboulfad's Avatar
Canada
1582
Rep
3,945
Posts

Drives: 2015 M4 MG/SO
Join Date: Mar 2014
Location: MTL, QC

iTrader: (0)

Garage List
2015 BMW M4  [10.00]
Try resetting/rebooting the iDrive by pushing and holding the power/volume button for 30s or longer, turn the car on and wait a bit. Is your battery ok, was the car connected to LiFePO4 charger the whole time?

If nothing works, you'll need diagnostic software (Rheingold) or obviously a trip to the dealer.
Appreciate 0
      06-09-2023, 03:43 AM   #4
f82Haze
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: 2015 BMW M4
Join Date: Jun 2023
Location: United States

iTrader: (0)

Hello! I have this issue with iDrive right now, did you ever find a fix?
Appreciate 0
      06-09-2023, 09:40 AM   #5
kubax86
BimmerPost Supporting Vendor
kubax86's Avatar
No_Country
1589
Rep
2,901
Posts


Drives: M2
Join Date: Jul 2017
Location: World

iTrader: (8)

Quote:
Originally Posted by f82Haze View Post
Hello! I have this issue with iDrive right now, did you ever find a fix?
Was it exported/imported?
Appreciate 0
      06-09-2023, 02:12 PM   #6
f82Haze
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: 2015 BMW M4
Join Date: Jun 2023
Location: United States

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by kubax86 View Post
Was it exported/imported?
Never
Appreciate 0
      06-09-2023, 04:04 PM   #7
kubax86
BimmerPost Supporting Vendor
kubax86's Avatar
No_Country
1589
Rep
2,901
Posts


Drives: M2
Join Date: Jul 2017
Location: World

iTrader: (8)

Quote:
Originally Posted by f82Haze View Post
Hello! I have this issue with iDrive right now, did you ever find a fix?
read faults and post me them ( can be any scanner ), preferably ISTA
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:59 AM.




f80post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST